Náš web používá k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním nášho webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie

Filtrovaná káva Etiopia Sidamo Peaberry

Filtrovaná káva Etiopia Sidamo Peaberry

„Etiópska legenda rozpráva príbeh o mladom pastierovi menom Kaldi a jeho stáde kôz, ako jedného dňa nečakane narazil na tucet malých stromčekov s červenými čerešňami na nich. Neboli to obyčajné čerešne, pretože keď jeho stádo jedlo tieto čerešne stalo sa výnimočne živé a aktívne. Dokonca ich ochutnal aj Kaldi a bol veľmi spokojný s tým, že mu dodali dostatok energie a tak mohol sledovať svoje stádo celú noc. Jedného dňa povedal Kaldi mníchom o tom čo videl a jedol. Krátko nato, čo všetci mnísi jedli tieto nádherné čerešne taktiež si užívali energiu a silu.“

Mnoho ľudí verí, že práve Etiópia je pravlasťou kávy. Kávovník v Etiópií rastie vo výške 1 200 – 1 800 metrov. Hlavný zber je od októbra do decembra. Iba 2% z plodín sú vo vlastníctve vlády. Takmer polovica obyvateľov pracuje pre nejakú miestnu farmu. Preto káva hrá veľkú úlohu v etiópskom hospodárstve. 98% etiópskej kávy (z toho aj naša odrodova káva Etiopia Sidamo Peaberry), sa pestuje na malej rodinnej farme ktorej rozloha nie je väčšia ako jeden hektár, čo umožňuje farmárom dohliadať a starať sa o tieto plantáže intenzívnejšie čo sa v konečnom dôsledku odzrkadlí na kvalite v šálke kávy. Odrodova káva Etiopia Sidamo Peaberry má čokoládovo-medovú arómu, jemnú kyslosť po citrusoch limetka, grep.

Odrodová káva Etiopia Sidamo Peaberry je svetlejšie upražená preto je vhodná najmä na filtrovanú kávu a na rôzne alternatívne spôsoby kávy ako Chemex, Aeropress, Filter Dripper...

Túto kávu si jednoducho zamilujete!

Producent: Various smallholders, Oromia Co-op

Región: Sidamo, Guji

Spracovanie: washed

Nadmorská výška: 1800 m.n.m


Kúpiť v e-shope

Novinky

Chemex – netradičná príprava filtrovanej kávy

Chemex je jedným z najzaujímavejších kávových vynálezov 20-tého storočia.  Jednoduchá príprava,  vizuálna elegancia skombinovaná s optimálnou extrakciu vytvára dokonalú bohatú chuť kávy. Na chemex by sme mali použiť čerstvo zomletú jemne upraženú ideálne odrodovú kávu stredné až svetlé praženie.

Prečo je káva pestovaná v horách lepšia?

Je to tak trochu záhada, ale v podstate ide o to, že čím vyššie sa káva pestuje, tým ťažšie a tvrdšie sú kávové bôby a majú lepšiu chuť.

Newsletter

Dostávajte najnovšie informácie zo sveta Caffé Caffé priamo do Vašej e-mailovej schránky. Čakajú na Vás novinky, akcie a špeciálne ponuky.


Zdieľať Zdieľať

Kontakt

Mapa stránky | CaffeCaffe.sk – pražiareň kávy, odrodová káva, filtrovaná káva, exkluzívne sypané čaje a škola kávy. | © 2014 Coffee partners s.r.o.