Náš web používá k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním nášho webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie

  • Blog
  • Prečo je káva pestovaná v horách lepšia?

Prečo je káva pestovaná v horách lepšia?

Je to tak trochu záhada, ale v podstate ide o to, že čím vyššie sa káva pestuje, tým ťažšie a tvrdšie sú kávové bôby a majú lepšiu chuť.

 

Pomalé zrenie kávovníka vo vysokých horských polohách, mu umožňuje získať z pôdy bohatej na humus mnôžstvo dôležitých živín, ktoré majú výrazný vplyv na výslednú kvalitu a chuť kávy.

A samozrejme, najkvalitnejšia "horská" káva sa zbiera iba ručne.


26. 08. 2014 | Späť na prehľad článkov

Novinky

Chemex – netradičná príprava filtrovanej kávy

Chemex je jedným z najzaujímavejších kávových vynálezov 20-tého storočia.  Jednoduchá príprava,  vizuálna elegancia skombinovaná s optimálnou extrakciu vytvára dokonalú bohatú chuť kávy. Na chemex by sme mali použiť čerstvo zomletú jemne upraženú ideálne odrodovú kávu stredné až svetlé praženie.

Prečo je káva pestovaná v horách lepšia?

Je to tak trochu záhada, ale v podstate ide o to, že čím vyššie sa káva pestuje, tým ťažšie a tvrdšie sú kávové bôby a majú lepšiu chuť.

Newsletter

Dostávajte najnovšie informácie zo sveta Caffé Caffé priamo do Vašej e-mailovej schránky. Čakajú na Vás novinky, akcie a špeciálne ponuky.


Zdieľať Zdieľať

Kontakt

Mapa stránky | CaffeCaffe.sk – pražiareň kávy, odrodová káva, filtrovaná káva, exkluzívne sypané čaje a škola kávy. | © 2014 Coffee partners s.r.o.